علما پاسبان خلوص دین بودند

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، گفت: علما در طول تاریخ پاسبان خلوص دین بوده و در حراست از حدود و حریم دین تلاشی جدی انجام دادند.

خبرگزاری تسنیم از اردبیل، آیت الله سید حسن عاملی شامگاه چهارشنبه در بیست و چهارمین سالگرد ارتحال نماینده ولی فقیه و امام جمعه فقید اردبیل، اظهار داشت: حیات دین نیاز به تلاش و مجاهدت انبیا، علما و شهدا دارد که در طول تاریخ این مجاهدت ها به بقا و استحکام دین کمک کرده است.

وی نقش انبیای الهی را در تبیین و هدایت امت اسلامی، نقش بی نظیر توصیف کرد و گفت: انبیای الهی تلاش کردند تا بشریت در طول تاریخ در مسیر سالم و عبودیت الهی حرکت کرده و به نوعی کف نفس خود را حفظ کند.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل تصریح کرد: انبیا و صلحا در هدایت بشریت به سمت سعادت و دوری از شقاوت تمام سعی خود را انجام دادند تا اصالت دین را حفظ کنند در حالی که نقطه مقابل دشمنان و ستیزه گران دین الهی سعی کردند تا به حریم دین و حدود الهی ضربه بزنند.

عاملی افزود: امروز نیز همین ستیزه و عناد را در گروه استکبار شاهد هستیم و شایسته است در این عصر علما با تبیین و تشریح حقیقت زمینه هدایتگری امت و جامعه را فراهم کنند.

وی علما را تکمیل کننده کار انبیا دانست و خاطرنشان کرد: تعویل بزرگترین صدمه و ضربه را به حقیقت دین و اصالت مبانی معرفتی مسلمانان وارد کرده به طوری که همین تعویل انحراف به وجود آورده و زمینه اطاعت از حاکم ظالم را مهیا کرده است.

امام جمعه اردبیل قبولی عبادت را در نپذیرفتن حاکمیت طاغوت دانست و اضافه کرد: عالم اسلام تحت سیطره طاغوت و حاکمان جائر نبوده و همواره باید در برپایی حدود الهی تلاش کنند.

عاملی بیان کرد: علما در طول تاریخ با سنگینی مسئولیت هدایت افراد جامعه تلاشی بی نظیر انجام دادند تا به حفظ خلوص دین کمک کرده و چهره زیبایی را از دین به نمایش بگذارند.

وی حفظ دین، تربیت انسان ها، رد شبهات و بدعت ها و مبارزه با سلاطین و درباریان را از وظایف علما در طول تاریخ برشمرد و یادآور شد: حفظ فقه و بیان احکام الهی، مبارزه با تعویل، حفظ استقلال و تمامیت ارضی و بیان مشارب عرفانی از جمله وظایف دیگر علما در طول تاریخ بوده است.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل نقش علما را در پمپاژ معنویت و عواطف در جامعه یادآور شد و تصریح کرد: دیگر نقش علما انذار و تبشیر بوده و سعی کردند تا آداب و رسوم غلط و سنگینی آنها را از دوش افراد جامعه بردارند.

عاملی گفت: یکی از این علمای مجاهد آیت الله مروج بود که دارای شخصیت استثنایی در عرصه اخلاق و ادب بوده و همواره در دیانت، تقوا، کف نفس، زهد، انس با قرآن و بیان احکام الهی جز شخصیت های ممتاز کشور و منطقه محسوب می شود.

وی افزود: از نظر فقهی و اجتهاد آیت الله مروج شخصیتی بی نظیر بوده و مردمداری، اخلاق اجتماعی و تلاش برای حفظ وحدت از ویژگی های این عالم مجاهد بود.

امام جمعه اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: آیت الله مروج با اعتقاد و باور حقیقی به مردم سعی کرد در نگاه آنها محبوب بوده و شخصیتی امین محسوب شود و هیچ وقت جایگاه او در بین مردم صدمه ندید.

به گزارش تسنیم، در این مراسم مداحی شده و شرکت کنندگان با نثار فاتحه و صلوات یاد و خاطره آیت الله مروج را گرامی داشتند.

آیت الله مروج در سال 1309 در اردبیل متولد شده و بعد از فراگیری دروس مقدماتی نزد اساتید شهر، در سال 1326 برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت.

او از محضر اساتیدی همچون آیت الله طباطبایی، احمد کافی، میرزا مهدی مازندرانی، محمد داماد، محقق یزدی، امام راحل و علامه طباطبایی و غیره بهره گرفت.

آیت الله مروج بعد از بازگشت به اردبیل در سال 1358 از سوی امام راحل به عنوان نماینده ولی فقیه و امام جمعه اردبیل منصوب شده و بعد از ارتحال امام، از سوی مقام معظم رهبری در همان سمت باقی مانده و اجازه اجتهاد ایشان در سال 73 از سوی آیت الله مشگینی صادر شد.

تأسیس مکتب المهدی، برگزاری کنگره مقدس اردبیلی، راه اندازی کتابخانه مدارس علوم دینی، تدریس دروس فقه و خارج فقه و برپایی نماز شکوهمند جمعه از اهم فعالیت های فرهنگی و مذهبی این شخصیت بوده است.

آیت الله مروج که محبوب مردم، گروه ها و طیف های سیاسی بود در تأسیس و راه اندازی بنیاد خیریه و درمانگاه حسینی و تکمیل مصلای اردبیل نقشی بی نظیر داشت.

آیت الله مروج در روز دوشنبه 27 فروردین سال 1380 دارفانی را وداع کرده و روح او به جوار رحمت حق پیوست.

انتهای پیام/131/

نظرات

captcha